esmaspäev, 21. veebruar 2011

Munasoust suitsulihaga


Leidsin selle retsepti vanaemade kokaraamatust. Retsepti lugedes tuli meelde suvine aeg ja heinategu. Sellist sööki saime siis kui kiirel heinateo ajal oli vaja midagi kiirelt hamba alla saada.

Kõik tooraine oli siis otse oma talust.


250 g läbikasvanud suitsupeekonit

1 keskmine sibul

1 spl jahu

2 kl piima

3-4 muna

soola

pipart


Kaunistuseks:

murulauku


Lõigata peekon kuubikuteks ja hakkida sibul peeneks. Praadida peekonit, kuni rasv eraldub ja liha hakkab kergelt pruunistuma. Lisada hakitud sibul ning praadida see klaasaks. Puistata juurde jahu ja pruunistada pidevalt segades. Kallata juurde piim ja lasta keema.

Kloppida munad lahti ning lisada keevale soustile peene joana samal ajal hoolikalt segades. Kaste peab jääma mõnusalt paks, aga mitte nagu puder. Vajadusel panna juurde piima ja kuumutada läbi- Maitsestada soola ja pipraga. Serveerimisel riputada peale murulauku. Süüa keedetud kartuli ja soovi korral toorsalatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar