Teisipäev, 28. juuni 2011

Panna cotta ehk itaalia kooretarretis

Retsept:
3 tl zelatiini 3 spl vett

6 dl vahukoort

1 dl suhkrut

1 vaniljekaun või 2 tl vaniljesuhkrut


Serveerimiseks:

marju (maasikad, vaarikad, mustsõstrad jne soovi korral veidi suhkrut

Sega zelatiinipulber ja vesi, lase 5 minutit paisuda ning sulata seejärel kuumaveevannis. Kuumuta kastrulis vahukoor ja vanillikaun keemiseni. Kui kasutad vanillisuhkrtu, lisa see koos suhkruga. Sega juurde suhkur ja sulatatud zelatiin. Vala segu serveerimisnõudesse ja lase tarretud külmkapis vähemalt 4 tundi. Serveeri koos marjadega või maradest tehtud püreega. Jätkub viiele.

Üks imemaitsev magustoit-eriti suveks, kui on saada värskeid marju.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar