laupäev, 30. aprill 2011

Kanakoivad sidruni ja ürtidega



Retsept:
8 kanakoiba või 1 terve kana
0,5 sidrunit ja selle mahl
1 tl kuivataud või 1 spl värsket tüümianit
1 tl kuivatatud või 1 spl värsket oreganot e punet
1 tl vahemere ürdisegu (Santa Maria oma)
2 spl õli
0,5 spl meresoola
3-4 küüslaugu küünt
pipart

Kuna mul olid kanakoivad, siis toimisin järgnevalt: Riivisin sidruni koore väikesesse kaussi, pressin mahla samasse kaussi. Lisasin veel oliiviõli, ürdid, soola, pipart ning peeneks pressitud küüslauguküüned (need 3-4 tk) ja segasin kõik ained kokku.


Määrisin kanakoivad marinaadiga kokku. Marinaadi võib lükata ka naha vahele, et ta lihale tugevamat maitset annaks. Mina hoidsin neid marinaadis 2 tundi, aga teine kord kui tervet kana kasutada, peaks hoidma vähemalt 10 tundi.
Küpsetasin neid 200 kraadi juures küpsetuskotis umbes 25 minutit. Plaanis on aga teine kord neid ka ilma küpsetuskotita teha. Terve kana küpsetamine võtab aega olenevalt kana suurusest 1,5-2 tundi.
Valminud koibadel oli igal juhul super hea maitse. Selle retsepti eest pean aitäh ütlema Elisele, http://elisenurk.blogspot.com/2011/02/ahjukana-sidruni-ja-urtidega.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar