Laupäev, 30. aprill 2011

Sefiiri korvikesed

Need on minu lemmikud keskkooli ajast. 10.klassis käisime klassiõdedega lõuna ajal kohvikus ja IGA kord ostsin ka ühe ühe korvikese. Hullumeelne kui tagantjärele mõelda. Nüüd otsisin ammu retsepti, mille järgi neid teha. Viimasel ajal on mitmeid silma jäänud. Sellel korral proovisin seda retsepti, kuid muutsin oma maitse järgi koguseid http://sbirgit.blogspot.com/2010/11/sefiirikorvikesed.html


Retsept:

Muretaigen:

300 gr jahu

150 gr võid või margariini

100 gr suhkrut

1 muna

vaniliini


Vahustasin või ja sukru, lisasin muna, vahustasin jälle. Seejärel lisasin jahu ja vanilli.

Küpsetasin sellest umbes 20 korvikest.


Sefiir:

4 munavalget

2 dl tuhksuhkrut

1 dl tavalist suhkrut

suts sidrunihapet


Mikserdasin munavalged suhruga korralikult segamini. Järgmisena asetasin kausi( roostevaba) suuremasse potti, kus oli vaikselt keev vesi. Vahustasin umbes 10-15 minutit, kuni pinnale jäid teravad tipud, mis alla ei vajunud. Tõstsin kausi veest välja ja miserdasin veel veidi. (Umbes 5 minutit)

Täitsin korraga niimitu korvikest sefiiriga, mis arvasin et ära sööme. Panin järelejäänud sefiiri järgmist päeva ootama.


















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar