Retsept:
Muretaigen:
300 gr jahu
150 gr võid või margariini
100 gr suhkrut
1 muna
vaniliini
Vahustasin või ja sukru, lisasin muna, vahustasin jälle. Seejärel lisasin jahu ja vanilli.
Küpsetasin sellest umbes 20 korvikest.
Sefiir:
4 munavalget
2 dl tuhksuhkrut
1 dl tavalist suhkrut
suts sidrunihapet
Mikserdasin munavalged suhruga korralikult segamini. Järgmisena asetasin kausi( roostevaba) suuremasse potti, kus oli vaikselt keev vesi. Vahustasin umbes 10-15 minutit, kuni pinnale jäid teravad tipud, mis alla ei vajunud. Tõstsin kausi veest välja ja miserdasin veel veidi. (Umbes 5 minutit)
Täitsin korraga niimitu korvikest sefiiriga, mis arvasin et ära sööme. Panin järelejäänud sefiiri järgmist päeva ootama.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar