teisipäev, 1. märts 2011

Kohupiimastritsel




Täna tuli tuju küpsetada midagi kohupiimast ja Liilia blogist http://liiliapere.blogspot.com/2011/02/apelsini-kohupiimastritsel.html
sain selleks inspiratsiooni. Aga nagu ikka väikeste muudatustega.
Peab ütlema, et ei ole kunagi varem ise stritslit teinud, aga kuna see õpetus tundus nii lihtne, siis ei saanud proovimata jätta.

Taigen on tavalisest pärmitaignast, kuhu lisasin paar spl rohkem suhkrut kui tavaliselt.
Sisu:
2 muna
0,75 dl suhkrut
250 g kohupiima
2 tl vanillisuhkrut
1 spl apelsinikoort
1 spl maisitärklist
2 spl Ekströmi vaniljekastmepulbrit


Valmistada pärmitaigen. Panna kerkima. Samal ajal segada ühtlaseks täidiseks kõik ained. Rullida taigen ovaalseks, määri taigna keskele täidis-tee taigna kahele pikemale küljele servadesse sisselõiked ja tõsta need kordamööda üksteise peale kokku.
Lase veel 15 minutit kerkida, määri pealt munaga ja kaunista kas pärl- või demerara suhkruga.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 25 minutit või kuni taigen on pealt kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar