esmaspäev, 28. märts 2011

Argiõhtu ahjuroog




Mulle on alati meeldinud toidud, mis nagu "iseenesest" valmis saavad. See tähendab, et paned lihtsalt ahju ja mõne aja pärast võtad välja ja asud sööma. Selle retsepti sain ma Nutika perenaise kokaramatust.
Sellest kogusest jätkub umbes neljale inimesele.


Retsept: 400 g sealiha 7-8 suuremat kartulit 1 sibul 2-3 marineeritud kurki 2 dl kurgimarinaadi 1 dl vett 1tl sinepit 3 dl kohvikoort soola pipart Salat: kurk tomat paprika porru jääsalat sidrunipipart soola Lõika liha umbes 1 cm paksusteks viiludeks ja pruunista need pannil mõlemalt poolt. maitsesta soola ja pipraga. Lao lihaviilud ahjuvormi põhja ning küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit. Koori ja viiluta kartulid ja sibulad, lõika kurk kuubikuteks. Pane kartuliviilud vormi äärde ning tõsta sibulad ja kurgid kartulite ja liha vahele. Sega vesi, kurgimarinaad ja sinep. Lisa kohvikoor ning vala kaste vormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund. Salat: lõika salati komponendid suupärasteks tükkideks, jääsalati tükid rebi mitte ära lõika noaga. Maitsesta soola ja pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar